Opportuniteiten zijn de relevante overheidsopdrachten voor je bedrijf

Als je op zoek bent naar nieuwe zakelijke kansen in de publieke sector, dan wil je natuurlijk weten welke overheidsopdrachten er zijn die aansluiten bij je activiteiten, expertise en capaciteiten. Met TenderWolf kan je eenvoudig en snel de relevante overheidsopdrachten voor je bedrijf vinden, volgen en beheren.

Wat zijn opportuniteiten?

Opportuniteiten zijn de overheidsopdrachten die voldoen aan je zoekprofielen. Dit zijn de criteria (CPV-codes, NUTS-codes, bevat bepaalde technische termen of trefwoorden, enz.) waaraan een tender minimaal moet voldoen om relevant te zijn. Dan wordt de tender een opportuniteit. Bij TenderWolf kan kunnen er meerdere zoekprofielen aangemaakt worden en beheerd worden. Dit is specialistenwerk. Bij voorkeur gebeurt het beheer door TenderWolf zelf, maar je kan er ook voor opteren je zoekprofielen zelf te beheren.

Opportuniteiten zijn vooraankondigingen, aankondigingen of wedstrijden, waarvan de deadline nog niet verstreken is. Dit betekent dat je nog kan deelnemen aan de procedure, of dat je je kan voorbereiden op een toekomstige procedure. Je kan de status, de deadline en de documenten van elke opportuniteit bekijken in de detailpagina.

Hoe vind je opportuniteiten?

Je kan opportuniteiten vinden op verschillende manieren:

- Via het tabblad 'Opportuniteiten' in je dashboard. Hier zie je een overzicht van alle opportuniteiten die overeenkomen met je zoekprofielen. Je kan ze filteren, sorteren en exporteren naar Excel. Je kan zoeken op trefwoorden binnen de officiële publicatie, maar ook binnen alle opdrachtdocumenten (bestek, begeleidende documenten, meetstatten, enz.) Je kan labels toevoegen om opdrachten te klasseren, te identificeren ter bespreking, of voor andere taken. Je kan de opdrachten delen met collega's of potentiële partners.
- Via het tabblad 'Zoeken' in je dashboard. Hier kan je een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren met meer opties, en dus ook buiten je zoekprofielen gaan.
- Via de e-mail alerts die je dagelijks ontvangt. Hier krijg je een samenvatting van de nieuwe opportuniteiten die passen bij je zoekprofielen.

Hoe voeg je opportuniteiten toe aan je shortlist?

Als je een opportuniteit hebt gevonden die je interesseert, dan voeg je deze toe aan je shortlist. Dit doe je door op het sterretje te klikken, onderaan rechts op het overzichtskaartje op een tender, of bovenaan rechts op de detailpagina van een tender.

Je shortlist is een persoonlijke lijst van opportuniteiten die je wil volgen en beheren. Je kan je shortlist bekijken in het tabblad 'Shortlist' in je dashboard. Door opportuniteiten toe te voegen aan je shortlist, zorg je ervoor dat je automatisch alle rectificaties, PV van opening en gunningsinformatie ontvangt. Je ontvangt ze per e-mail, maar ook binnen de app. Zo blijf je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wijzigingen in de procedure.

Conclusie

Opportuniteiten zijn de relevante overheidsopdrachten voor je bedrijf. Ze voldoen aan je zoekprofielen, het zijn vooraankondigingen, aankondigingen of wedstrijden, waarvan de deadline nog niet verstreken is.

Meer weten?
Stel jouw vraag